@test.kees #2

@test.kees Wie is dat nu weer…??

Mag ik mij daarom voorstellen: mijn naam is Kees Huiberts en ik ben gepassioneerd MAMIL.
mamil m
1. een man van middelbare leeftijd fietsend in strakke fietskleding op een racefiets/mountainbike/baanfiets/strandfiets
Bron:https://nl.wiktionary.org/wiki/mamil

Oftewel, ik sta met mijn 46 jaar symbool voor een enorm grote groep mannen (en vrouwen) die graag hun geld en tijd in hun hobby steken. Met grote regelmaat begeef ik mij dan ook in de snoepwinkel voor deze doelgroep: Theo Schilder tweewielers.

Zoals een ieder kan ik mij dan ook vergapen aan al dat mooie materiaal, fietsen, pompen, kleding, fietscomputers, gadgets, enz enz… teveel om op te noemen.
Nu mag ik speciaal voor alle MAMILs van alles gaan testen om te zien welke bijdrage het geeft aan de hobby

Painter’s review from @test.kees #2

Het strandmonster

Prestatie verhogend middel…

Het strandmonster, eerder al een artikel aan gewijd op de Theo Schilder site, heb ik niet 1 keer mogen testen maar een heel seizoen!! Vrijdags voor de eerste wedstrijd, Derpikers beachrace, kwamen de laatste onderdelen bij de spuiter vandaan… dat werd nog spannend. Mats (Buning, red.) zijn hele ziel en zaligheid werden ingezet… en wauw, het (cosmetische) resultaat mocht er zijn!!

Zaterdagochtend, na de fiets van 3 hoog naar beneden te hebben getild viel het gewicht al enorm op, 8.9kg!! Daar kon het alvast niet aan liggen! Nog geen km er op gefietst ging ik vervolgens naar Egmond. Zadelhoogte vooraf ingesteld, mindset optimaal… maar hoe werkte dat nou met schakelen? In het design van Mats is het SRAM RED® eTapsysteem gemonteerd, 1x11. Appeltje eitje… als ik maar op het juiste moment aan de juiste kant schakelde! Tijdens het fietsen op het asfalt viel al meteen op dat de fiets een stijfheid bezat waardoor iedere slag direct merkbaar was in de voortstuwing van de fiets, dat beloofde wat!! Enigszins opgelaten meldde ik mij bij de servicewagen van Schilder waar vervolgens de banden op juiste spanning werden gebracht!

De spanning voor de wedstrijd nam enigszins toe en ik haastte mij dan ook naar het strand voor het eerste zand-contact… BAM! Direct door het mulle naar de vloedlijn… wat een genot, plezier en superieur gevoel overviel mij! Wat een verschil met mijn voorgaande bike!

Gauw naar de start om vervolgens alles te geven wat onderstaande plaat opleverde, wat was ik trots op mijzelf… pffff, mijzelf??? Het was voor het grootste gedeelte toch echt de fiets die mij tot deze grote hoogte bracht!!! Wat een bike!!! Het prestatieve, technische en cosmetische resultaat samengesmolten tot “het strandmonster”!!!

De combinatie van gewicht, stijfheid, wielen (9th-wave velgen met Big-one tubeless) en gemak van SRAM RED® eTaphebben ervoor gezorgd dat ik een weergaloos seizoen heb meegemaakt… en ja, graag wil ik de volgende quote nogmaals aanhalen:

Quote Emiel Schilder: "Je kunt niet meer zeggen dat strandraces geen materiaalsport is!"