@test.kees #1

@test.kees Wie is dat nu weer…??

Mag ik mij daarom voorstellen: mijn naam is Kees Huiberts en ik ben gepassioneerd MAMIL.
mamil m
1. een man van middelbare leeftijd fietsend in strakke fietskleding op een racefiets/mountainbike/baanfiets/strandfiets
Bron:https://nl.wiktionary.org/wiki/mamil

Oftewel, ik sta met mijn 46 jaar symbool voor een enorm grote groep mannen (en vrouwen) die graag hun geld en tijd in hun hobby steken. Met grote regelmaat begeef ik mij dan ook in de snoepwinkel voor deze doelgroep: Theo Schilder tweewielers.

Zoals een ieder kan ik mij dan ook vergapen aan al dat mooie materiaal, fietsen, pompen, kleding, fietscomputers, gadgets, enz enz… teveel om op te noemen.
Nu mag ik speciaal voor alle MAMILs van alles gaan testen om te zien welke bijdrage het geeft aan de hobby


Painter’s review from @test.kees #1
De Oakley Flak Draft met Prizm glazen

Kêk of noodzakelijk??

De Koga beachrace in Renesse was de eerste gelegenheid waarbij ik de bril mocht testen. Een zonnige dag dus dat kwam goed!


De bril opzetten was al een feest: licht van gewicht, goede pasvorm en een waar kleurpalet. Een bril waarmee je voor de dag kunt komen… dus absoluut kêk!!
Praktisch was het ook al een genot om de bril op te hebben: door het prettige zicht heb je niet het gevoel dat je een bril op hebt en er is voldoende luchtcirculatie waardoor de bril ook niet beslaat. Tijdens de race met enig regelmaat de bril opgetild om het verschil zonder bril te ervaren… gauw weer opzetten was het resultaat.


Daarna was het bos aan de beurt, het betreft immers trail glazen… Nu is de tijd van het jaar niet altijd het even prettigst maar ik kreeg tijdens de rit door het Schoorlse bos een lente-gevoel waardoor de rit een zomers tintje meekreeg. De kleuren, het zicht… ze waren beide zeer aangenaam.


Als laatste stond er een rit op de racer op het programma… 100km zonder het idee een bril op te hebben, geen condensvorming en wederom een mooi zicht.
Een bril op hebben tijdens het fietsen is sowieso prettig, het dimt het schelle licht van de zon of heldere lucht maar beschermt je ogen ook tegen takken, zand, wind, grind, enz.


Veiligheid is iets waar Oakley prat op gaat en als je de filmpjes https://www.youtube.com/watch?v=uy-kjqbYO6E ziet geloof ik daar zeker in… echter dat onderdeel testen in real life ging mij iets te ver. Eerlijkheid gebied mij te zeggen dat ik zoiets in de praktijk nog nooit heb meegemaakt noch bij mijzelf noch bij anderen.
Nog een reden voor een bril is de volgende tekst: “Door de laaghangende zon is een fietser tegen de twee andere fietsers gebotst. Ze raakten alle drie ten val.”

Bron: https://www.noordhollandsdagblad.nl/alkmaar-eo/racefietsers-botsen-op-elkaar-en-raken-gewond-markenbinnen

Samengevat:
Ja, de Oakley is absoluut kêk!! Een bril zeker noodzakelijk maar of je je laat leiden door de flitsende look, prettige pasvorm, mooi/goed zicht en veiligheid van Oakley mag je zelf bepalen….